
Sitruuna-siikapasta
Sitruunalla maustettu kermainen siikapasta on nopea ja täyteläinen illallinen kahdelle. Oliivien ja parmesaanin perinteiset välimerelliset maut täydentävät vaaleaa kalaa.
2 | annosta tagliatelle-pastaa |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
öljyä | |
2 dl | ruokakermaa |
1 dl | kalalientä |
1 rkl | sitruunamehua |
1 dl | kalamata-oliiveja |
4-5 | oksaa lehtipersiljaa |
1 dl | raastettua parmesaania |
suolaa | |
mustapippuria | |
1 | puolitettu iso Benella Siikafilee |
voita | |
öljyä |
lehtipersiljaa | |
2 rkl | parmesaanilastuja koristeluun |
-
Keitä pasta ohjeen mukaan.
-
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä.
-
Lisää ruokakerma, kalaliemi, sitruunamehu sekä oliivit ja keitä kasaan 5-10 minuuttia.
-
Lisää silputtu lehtipersilja ja parmesaaniraaste, mausta suolalla ja mustapippurilla ja vähennä lämpö minimiin.
-
Paista siikafileen puolikkaat paistinpannulla voi-öljy-seoksessa ensin nahkapuolelta kullanruskeiksi noin 2-3 minuuttia ja sitten nopeasti kypsäksi toiselta puolelta.
-
Nosta pasta kastikkeeseen ja sekoita.
-
Nosta siikafilee pasta-annoksen päälle ja koristele siikapasta lehtipersiljalla ja parmesaanilastuilla.