
Pikkujouluinen poke-kulho siiasta
Kulhoruoat ovat nyt trendiä parhaimmillaan. Poke-kulho on helppo valmistaa jo etukäteen ja siksi se toimii erityisen hyvin myös pikkujouluissa. Jos et omista morttelia on mausteseos siian päälle helppo rouhia myös suoraan pippurimyllyssä.
2 tuntia
4 hengelle
Ainesosat
2 | pientä porkkanaa |
8-12 | retiisiä |
0.5 dl | riisiviinietikkaa |
1 dl | sokeria |
2 dl | vettä |
1 rkl | mustapippuria |
1 rkl | rosepippuria |
1 rkl | sinapinsiemeniä |
1 | iso Benella Siikafilee |
suolaa | |
1 | avokado |
4 | annosta keitettyä sushiriisiä |
8 | oksaa koriantteria |
0.5 | lime |
Valmistusohje
- Kuori porkkana, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit lohkoiksi.
- Kiehauta riisiviinietikka, sokeri sekä vesi ja kaada retiisien ja porkkanoiden päälle.
- Jauha mustapippurit, rosepippurit ja sinapinsiemenet morttelissa ja ripottele siikafileen pinnalle.
- Mausta suolalla ja paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi 8-10 minuuttia.
- Poista avokadosta kivi, kuori ja leikkaa kuutioiksi.
- Laita kulhon pohjalle kypsä ja lämmin riisi. Nosta päälle pikkelöityjä porkkanoita ja retiisejä, avokadoa ja siikapaloja. Koristele poke-kulho korianterin lehdillä ja limesiivulla.