
Paistettua Benella Kirjolohta ja sitrus-piparjuurikastiketta
60 minuuttia
Ainesosat
1-2 kpl | Benella Kirjolohifilee koosta riippuen |
2 | sitruunan mehu |
1 | appelsiinin mehu |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | oliiviöljyä |
0.5 dl | kapriksia |
pätkä piparjuurta | |
valkopippuria myllystä | |
suolaa |
Valmistusohje
- Puserra sitruksien mehu kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua hiljalleen kunnes mehusta puolet jäljellä.
- Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuuriraastetta ja yhden sitruunan kuori. Lisää oliiviöljy, kaprikset ja anna kuumentua, älä keitä.
- Poista kirjolohifileestä kaikki ruodot sekä nahka.
- Poista myös liika tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa fileet haluamasi kokoisiksi annospaloiksi ja mausta pippurilla ja suolalla. Sivele palojen pintaan kevyesti oliiviöljyä.
- Nosta palat paistinpannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti, jätä ne sisältä punertaviksi niin maku pysyy mehevänä.
- Nosta fileen palat lautasille, raasta kalojen päälle vielä piparjuurta ja lusikoi pinnalle sitrus-piparjuurikastiketta.
- Tarjoile lisukkeena samettista, tuoreilla yrteillä maustettua perunamuusia ja vihanneksia.