
Paahdettua Benella Kirjolohta, samppanja-voikastiketta ja sitruunaperunamuffinssi
600 g | Benella kirjolohta |
2 dl | Valkoviiniä |
Suolaa |
150 g | Salottisipulia |
0.5 dl | Valkoista balsamietikkaa |
2+1 dl | Samppanjaa |
Laakerinlehti | |
10 kpl | Kokonaista valkopippuria |
100 g | Voita |
1 dl | Kermaa |
500 g | Perunaa |
40 g | Voita |
1 kpl | Sitruunan kuori |
1 dl | Kermaa |
2 kpl | Kananmunaa |
1 tl | Suolaa |
+2 tl | suolaa perunoiden keitinveteen |
-
Leikkaa Benella Kirjolohifile n. 150g annospaloiksi. Öljyä nahka kevyesti ja paahda tulikuumalla pannulla rapeaksi.Mausta lihapuoli suolalla.
-
Laita uunivuokaan valkoviiniä ja laita kalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 150 c:ssa uunissa n. 11-14 min.
-
Kastiketta varten kuori ja hienonna salottisipulit. Laita kattilaan 1 rkl voita ja lisää sipulit. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet lisää etikka ja 2 dl samppanjaa sekä mausteet. Keitä seos kolmasosaan ja lisää kerma. Anna kiehahtaa ja poraa/vispaa joukkoon voi. Ennen vispaamista poista laakerinlehti. Siivilöi ja tarkista maku.
-
Lisää joukkoon 1 dl samppanjaa ennen tarjoilua.
-
Muffinsseja varten kuori ja keitä perunat.
-
Laita voi kattilaan ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori. Hauduta n. 5min. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voiseos.
-
Lisää lopuksi joukkoon kerma ja munat ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 c:ssa uunissa alumiinivuoissa 12-15 min. Anna hetki vetäytyä ja kumoa.