
Teriyaki-kirjolohi ja paahdettuja ruusukaaleja
Teriyaki-kastikkeella maustettu kirjolohi saa täydellisen kaverin ruusukaalista, joka on yksi tämän hetken trendikkäimmistä kasviksista. Japanilaista vivahdetta korostetaan vielä siitakesienillä.
60 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
2 rkl | teriyaki-kastiketta |
1 rkl | hunajaa |
1 rkl | riisiviinaetikkaa |
3 | valkosipulinkynttä |
1 tl | raastettua inkivääriä |
1 tl | seesamiöljyä |
600 g | (4 annospalaa) Benella Kirjolohta |
600 g | ruusukaalia |
200 g | siitakesieniä |
1 rkl | öljyä |
suolaa | |
mustapippuria |
1 varsi | kevätsipulia |
1 rkl | paahdettuja seesaminsiemeniä |
Valmistusohje
- Sekoita keskenään teriyaki-kastike, hunaja, viinietikka, yks hienonnettu valkosipulinkynsi, raastettu inkivääri ja seesamiöljy.
- Levitä puolet seoksesta kirjolohien päälle ja anna marinoitua noin 15 minuuttia.
- Puolita ruusukaalit ja viipaloi siitakesienet. Sekoita ruusukaaleihin yksi hienonnettu valkosipulinkynsi ja puolet öljystä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista ruusukaaleja uunivuoassa 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes ruusukaalit alkavat ruskistua.
- Sekoita siitakesieniin viimeinen valkosipulinkynsi hienonnettuna, loppu öljy ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Kun ruusukaalit ovat alkaneet ruskistua, siirrä ne keskelle vuokaa, nosta niiden päälle kirjolohet ja reunoille sienet.
- Paista vielä noin 10 minuuttia kunnes kirjolohi on juuri kypsää, sieniä välillä sekoittaen.
- Valele kirjolohipalat lopulla teriyaki-kastikkeella ja koristele valmis teriyaki-kirjolohi viipaloidulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.