Hyppää sisältöön
Kermainen kalakeitto Benella Siika

Kermainen siikakeitto 

Amerikkalainen chowder-tyylinen keitto on aika lähellä perinteistä kotimaista kermaista kalakeittoa. Normaalien keittovihannesten sijaan tämä siikakeitto saa kuitenkin makunsa purjosta, varsiselleristä ja makeasta maissista.

60 minuuttia
4-6 hengelle
Ainesosat
700 g perunoita
1 sipuli
3 varsisellerin vartta
1 pieni purjo
1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
2 dl maitoa
5 dl kana- tai lihalientä
600 g Benella Siikaa
200 g maissia
4 tillinoksaa
4 lehtipersiljan oksaa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
  1. Kuori ja kuutioi perunat, hienonna kuorittu sipuli ja viipaloi sellerit sekä purjosta valkoinen ja vaaleanvihreä osa.

  2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljy-voi-seoksessa kunnes kasvikset alkavat tarttua kattilan pohjaan.

  3. Lisää valkoviini ja keitä hetki kasaan. Lisää sitten kerma, maito ja liemi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15-20 minuuttia.

  4. Lisää kuutioitu ruodoton ja nahaton siika, maissit ja hienonnetut tillit sekä lehtipersiljat. Keitä kunnes kalat kypsyvät (noin 3-5 minuuttia) ja mausta siikakeitto suolalla sekä mustapippurilla. Halutessasi voit lisätä keittoon vielä muutaman tipan tabascoa.

Haku