Hyppää sisältöön

Juhlapöydän Benella-voileipäkakku 

Kalan tekeytyminen mielellään yön yli.

90 minuuttia
20 annosta/ 1 iso vuokaleipä
Ainesosat
Täyte 1
600 g Benella kirjolohifilettä lämminsavustettuna
400 g Creme fraichea
2 kpl Punaista paprikaa
2 kpl Sitruunan kuori
1 prk Kaprismarjoja
Tilliä
Täyte 2
200 g Ruohosipuli-tuorejuustoa
Tilli-mätitahnaa maun mukaan
1 prk Garia
Kostutukseen
0.25 dl Sitruunamehua
1 dl Vettä
Päälle ja koristeluun
300 g Ruohosipuli-tuorejuustoa
100 g Graavattua Benella Kirjolohta siivutettuna
50 g Suolapähkinöitä
Ruohosipulia
Paprikaa
Tilli-mätitahnaa ruusukkeina
Valmistusohje
  1. Leikkaa leipä n. 1 cm:n paksuisiksi levyiksi vaakatasossa ja kostuta ne vesi-sitruunamehulla.

  2. Tee täyte 1 valmiiksi tekeytymään. Hienonna lämminsavustettu Benella Kirjolohifilee ja yhdistä se vaahdotettuun creme fraicheen.

  3. Mausta seos hienonnetulla sitruunankuorella, tillillä, kaprismarjoilla ja lisää pieneksi kuutioitu paprika.

  4. Tee täyte 2 vaahdottamalla ruohosipuli-tuorejuusto. Mausta se mätitahnalla ja hienonnetulla garilla.

  5. Kokoa kakku suuren voipaperiarkin päälle niin että aloitat täytteellä 1 ja laitat täytettä 2 kahteen väliin makua antamaan.

  6. Kääri kakku tiukasti voipaperiin ja laita muovipussiin tekeytymään yön yli jääkaappiin.

  7. Vaahdota ruohosipuli-tuorejuusto ja levitä se kakun päälle ja koristele kakku.

Haku