
Helmi-Benella
Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen
2 dl | Helmi-perunasuurimoita |
2 l | vettä |
2 | salottisipulia |
0.5 tl | salmiakkijauhetta (tai ripaus suolaa) |
4 dl | kasvislientä |
2 rkl | chreme fraichea |
2 tl | voita |
2-3 rkl | savujuustoa (raastettu) |
ruohosipulia | |
lehtipersiljaa | |
sitruunamehua | |
suolaa | |
1 | Benella Lämminsavufile |
-
Keitä perunahelmet reilussa vedessä noin 15 minuutin ajan tai kunnes helmet ovat läpikuultavia ja kypsiä.
-
Siivilöi kypsät helmet ja huuhtele ne kylmän juoksevan veden alla.
-
Leikkaa salottisipulit hienoksi. Freesaa niitä kevyesti kattilassa.
-
Lisää kattilaan perunahelmet ja salmiakkijauhe. Salmiakkijauheen voi tehdä myös itse jauhamalla vaikkapa Turkinpippuri-karkkeja blenderillä tai maustemyllyllä.
-
Lisää kasvislientä pienissä erissä kuin tekisit risottoa. Painele seosta vispilällä, jos perunahelmet ovat tarttuneet toisiinsa. Kun risoton rakenne on sopivaa, lisää joukkoon creme fraiche, voi, savujuusto ja yrtit. Tarkista maku.
-
Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja sitruunamehua. Lohko lämminsavufileestä paloja risoton päälle.