
Haudutettua Benella Siikaa, lämmintä luomuperunasalaattia ja hollandaise karamellisoidusta voista
90 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
600 g | Benella Siikafilettä |
2 dl | valkoviiniä |
2 dl | vettä |
3 | oksaa tinjamia |
8 kpl | luomuperunaa |
1 | sitruunan kuori |
6 kpl | maa-artisokkaa |
1 pss | lehtikaalia |
40 g | kantarelli |
1 kpl | punasipuli |
0.25 dl | väkiviinaetikkaa |
0.5 dl | sokeria |
0.75 dl | vettä |
0.5 dl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
1.5 dl | kuivaa valkoviiniä |
2 | keltuaista |
350 g | voita (ruskistamisen jälkeen n. 200g, mikä käytetään kastikkeeseen, loppu on palanutta heraa, mitä ei voi käyttää) |
suola | |
pippuria |
Valmistusohje
Haudutettua Benella Siikaa
- Kiehauta kattilassa valkoviini, vesi ja timjami, kaada liemi uuninkestävään pieneen vuokaan.
- Leikkaa Benella Siikafileet annospaloihin, mausta suolalla ja pippurilla.
- Aseta siikafileet vuokaan, tee foliosta tiivis kansi ja kypsennä uunissa 150 astetta noin 8 minuuttia.
Lämmin luomuperunasalaatti
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
- Kiehauta kattilassa etikka, vesi ja sokeri ja kaada kuuma liemi suikaleiden päälle, jätä lepäämään huoneen lämpöön.
- Keitä kuutioidut luomuperunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, mausta kypsät, valutetut perunat sitruunankuorella.
- Pese maa-artisokat hyvin ja keitä kypsäksi, jäähdytä ja kuutioi.
- Revi lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja pese lehdet.
- Paista pannulla kantarellit, maa-artisokka ja sitruunamarinoidut perunat.
- Lisää lopuksi pannulle lehtikaalin lehdet ja valutettu punasipuli, viimeistele oliiviöljyllä.
Hollandaise karamellisoidusta voista
- Keitä etikkaa ja valkoviiniä kunnes jäljellä on 2 ruokalusikallista, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Pilko voi ja laita teräskattilaan, keitä voita kovalla lämmöllä välillä varovasti sekoittaen kunnes väri muuttuu pähkinänruskeaksi. Kaada karamellisoituneen voin kirkas osa varovasti eri astiaan, jättäen heran pois, jätä huoneenlämpöön.
- Laita liemi ja keltuaiset puhtaaseen kattilaan ja sekoita koko ajan miedolla lämmöllä kunnes kastike alkaa saostua, maista välillä, kastikkeen pohja on valmis kun ei maistu enää raa`alle kananmunalle.
- Ota kattila pois lämpölähteeltä. Lisää karamellisoitu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis kastike suolalla ja pippurilla.