
BLT-kirjolohileipä sitruuna-aiolilla
Kun aineet ovat kohdillaan, ei tarvita monimutkaisia reseptejä. Täydellinen kirjolohileipä syntyy kun yhdistetään paistettuun kirjoloheen klassiset BLT-ainekset eli pekoni, tomaatti ja salaatti.
1 dl | majoneesia |
1 | valkosipulinkynsi |
0.5 | sitruunan mehu ja kuori |
0.5 rkl | hunajaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
8 | pekonin siivua |
600 g | (4 annospalaa) Benella Kirjolohta |
8 | viipaletta maalaisleipää |
4 | romaine-salaatin lehteä |
2 | tomaattia |
-
Sekoita majoneesiin raastettu valkosipulinkynsi, sitruunan kuori ja -mehu sekä hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
-
Paista pekonit pannulla ja kypsennä niistä irronneessa rasvassa suolalla ja mustapippurilla maustetut kirjolohet paistamalla 5 minuuttia per puoli.
-
Paista ensin nahkapuolelta ja kääntämisen jälkeen poista kirjolohesta nahka.
-
Paahda leipäviipaleet ja voitele ne majoneesilla.
-
Asettele väliin salaattia, viipaloitua tomaattia, paistettua kirjolohta ja pekonia.
-
Tarjoile kirjolohileipä heti vaikka raikkaan salaatin tai haluamiesi perunoiden kera.